פחות משבעה ימים לבחירות ואחד הדברים המעניינים הוא ההצבעה המוקדמת שמתרחשת באופנים שונים בכ 34 מדינות. מאחר ומדינות המפתח (פלורידה, אוהיו, צפון קרולינה, ג׳ורג׳יה, קולרדו, נבדה. בפנסילבניה אין הצבעה מוקדמת כללית) הן החשובות אנסה לדווח מה מתרחש שם. יצוין, המידע על ההצבעה המוקדמת מגיע באמצעות הרישום המפלגתי (בוחרים הרשומים כדמוקרטים או רפובליקנים) ומן האתרים הרשמיים של המדינות עצמן – וברוב המקרים אינו מבוסס על ההצבעה עצמה, כיוון שהמעטפות יפתחו רק ב 8 בנובמבר.
קצת דטה כללית:
יש כ 200 מליון בוחרים רשומים.
גיל ממוצע: 49
לבנים: 69.6%
שחורים: 16%
היספניים: 10%
*שימו לב, לא מדובר בשיעורם באוכלוסיה אלא בשיעורם בתוך המצביעים הרשומים.
בנוסף: בחלק מן המדינות יש כללים המתירים לשנות את ההצבעה המוקדמת, אחרי שכבר נערכה, אבל זה חריג שכמעט לא נמצא בשימוש. המדינות בהן ניתן לשנות את ההצבעה הן : קונטיקט, מישיגן, מינסוטה, מיסיסיפי, ניו יורק, פנסילבניה, ויסקונסין. בפנסילבניה (עדיין נחשבת מפתח) ההצבעה המוקדמת לא פתוחה לציבור הרחב. במישיגן וויסקונסין זה אפשרי, אך מצוי בשימוש מועט עד היום (אולי זה ישתנה הפעם).
1.
פלורידה (29): נכון ליום ד׳ בבוקר, כמעט 2.3 מליון הצביעו כבר. 38.7% מתוכם רשומים כדמוקרטים. 41% רשומים כרפובליקנים. כ2% רשומים במפלגות אחרות והשאר, יותר מ 17%, לא מזוהים ברישום.
*זו לא אינדיקציה טובה לקלינטון כי עד לסוף חודש אוקטובר הדמוקרטים היו בעלי יתרון קל בהצבעה המוקדמת (במערכות בחירות קודמות הרפובליקנים הובילו בהצבעה המוקדמת בפלורידה). בנוסף, לפי הנתונים שזורמים שחורים לא יוצאים בהמוניהם.
הסתייגויות: ראשית, המידע מתבסס על הרישום מפלגתי מראש, אך לא מחייב אדם להצביע למפלגה אליה נרשם. למעשה ב MSNBC פרסמו אתמול שיש מעבר של כ 28% מן הרשומים הרפובליקנים לדמוקרטים במסגרת ההצבעה המוקדמת (לא סקר רגיל, אלא טלפונים שנעשו לאנשים שהצביעו כבר). שנית, זו עדיין רק הצבעה מוקדמת והסיום יהיה ב 8 בנובמבר, לא דקה לפני. יצוין, שטראמפ מנהל קמפיין נחוש מאוד בפלורידה, מגיע להמון אירועים במדינה הזו ומושך המונים להופעות שלו. שלישית, כלי התקשורת מדווחים שהאוכלוסיה האפרו-אמריקנית לא מגיעה להצביע בהמוניה (בניגוד ל 2008, 2012) דבר שיפגע בקלינטון.
2.
אוהיו (18): המדינה שבזכותה תופעת ההצבעה המוקדמת החלה. למי שזוכר (אני) בשנת 2004 מערכת הבחירות של אוהיו היתה כשל ארגוני מוחלט. תורים ארוכים בקלפיות וחוסר התמודדות של הרשויות עד כדי הטענה שהבחירות שם היו בלתי הגונות. הנשיא המכהן ג׳ורג׳ בוש ניצח את הבחירות, אך הלקח של אותה מערכת בחירות הביא מספר רב של מדינות לשנות את הכללים ולאפשר יותר אופציות להצבעה מוקדמת. מאחר ומדובר ב״השתתפות פוליטית״ (כלומר, אופני המקרים ותגובות פוליטים של הציבור, ענף מחקר שלם במדע המדינה) מסוג חדש יחסית, הנמצא איתנו, בעידן המודרני רק ב 2008 ו 2012, קשה מאוד לנתח את הפעילות של הבוחרים בהשוואה לשנים קודמות.
באשר לאוהיו בימים אלה. הרפובליקנים מובילים. כ 1.2 מליון איש הצביעו כבר באוהיו מתוכם 27% רשומים דמוקרטים, 31.3% רפובליקנים ו 35% לא רשומים. ב 2008 הדמוקרטים הובילו בהצבעה המוקדמת באוהיו, כך שהאינדיקציה עבור הדמוקרטים אינה טובה.
3.
ג׳ורג׳יה (16): במדינה הזו אין רישום לפי מפלגות (לכל מדינה כללים משלה). הצביעו שם כבר מעל ל 1.7 מליון. האוכלוסיה השחורה מאוד מהותית במדינה הזו, וכרגע הסימנים מראים שההגעה שלהם לקלפיות בהצבעה המוקדמת צנחה לעומת 2012 ו 2008.
4.
צפון קרולינה (15): מתח רב בנוגע להצבעה המוקדמת בגלל ויכוח פוליטי בנוגע לכללי ההצבעה המוקדמת אשר לטענת הדמוקרטים טופלו כך (בית המחוקקים של המדינה הוא ברוב רפובליקני) שהציבור השחור יגיע פחות לקלפיות. נכון לנתונים הקיימים בהצבעה המוקדמת, הדמוקרטים מובילים על פני הרפובליקנים בפער של 13 אחוזים, אך כפי שצוין לעיל, ההגעה להצבעה מן האיזורים השחורים פחותה בהשוואה ל 2012 דבר שמטריד את הדמוקרטים. כתוצאה מכך, קמפיין קלינטון משגר את אובמה למספר עצרות שם בימים הקרובים.
5.
קולרדו (9): למעלה מ1 מליון הצביעו. מתוכם 37% דמוקרטים, 34% רפובליקנים ו 26% שאינם רשומים באחת המפלגות. בשנים קודמות בקולרדו, הרפובליקנים היו מבין המצביעים המוקדמים (יותר מאשר הדמוקרטים). ולכן, העובדה שהדמוקרטים מובילים בהצבעה המוקדמת מבשרת רעות לטרמאפ
6.
נבדה (6): גם שם בהצבעה המוקדמת יש הובלה של הדמוקרטים בפער של כ 7.5%. יצוין שבנבדה במערכת הבחירות של 2012, 69% (!) הלכו להצביע מראש ולכן התוצאות שם מהוות אינדיקציה חזקה עבור קלינטון.
למתקדמים מבין הקוראים – הנה טבלת מעקב מלאה.
את יכולה להסביר בבקשה את העניין הזה של “מצביעים רשומים”? האם הכוונה היא בדומה לאזרחים בישראל שנרשמים כחברי מפלגה?
בארה”ב לא מספיק להיות אזרח כדי להיות זכאי להצביע. יש תהליך של הרשמה להצבעה. זה תהליך פשוט למדי, אבל אם לא מבצעים – אין זכאות להצביע.
למרבה האירוניה, ההקפדה הגדולה ברישום להצבעה, היא השלב האחרון שאשכרה מישהו מסתכל על זהותם של המצביעים. מצביעים-נפקדים (כאלה שרשומים להצביע במקום מסויים, אבל אינם מתגוררים בו בעת ההצבעה, ועל כן מצביעים באמצעות שליחת ההצבעה שלהם) וכן בנקודות ההצבעה עצמן, לא באמת מזוהים באיזושהי דרך שמזכירה בקרה. למעשה, כל ניסיון להצביע לחייב מצביעים לזהדהות באמצעות תעודות עם תמונה (רישיון נהיגה, תעודת זהות וכד’), נתקל בהתנגדות רבה, והוצכ כמזימה למנוע מאנשים לממש את זכותם הדמוקרטית…
אתה רציני?
זה נשמע הזוי. מזכיר לי קטע נחמד של הסימפסונים שבו הומר מצביע ונוחת בסין או משהו.
מה דעתך על הפסטיבל השנתי על רבין, ועל בוזון הקשקשן שממש אבל ממש (והפעם הוא רציני!) לא יתן לממשלת אחדות עם ביבי הרע?
זה אולי נשמע הזוי, אבל ככה עובדת השיטה שם.
העצרת לרבין היא דבר מעציב, שהולך ונהיה עצוב יותר משנה לשנה, ככל שהשמאל מקצין. רבין הסביר את חשיבותו של אוסלו בכך שהטיפול בטרור יהיה “בלי בג”ץ ובצלם” – אבל מי שהופיעו אתמול לעצרת, בעיקר עסקו בתשבחות לבג”ץ ובצלם…
רבין נרצח בידי פנאט אלים שרצה לבלום תהליך מדיני. הוא, כמובן, כשל בענק (בניגוד לתיאורים השקריים כיום), והתוצאה הישירה של הרצח הייתה ששמעון פרס הצליח ליישם את החלק המשמעותי ביותר בהסכם אוסלו ב’, יציאה מערי איו”ש (יציאה שהפכה אותן למעבדות חבלה ענקיות, שמהן יצאו פיגועים שהביאו למותם של למעלה לאלף ישראלים, עד לכיבושן מחדש במבצע חומת מגן) ללא כל מחאה מימין. נכון, פרס הובס בבחירות, אבל כל ניסיון לטעון שרבין היה מנצח בהן, היה חסר שחר. בטרם הבחירות, רבין היה בפיגור גדול בסקרים, וגל הטרור שהתרחש אחרי היציאה מערי איו”ש (פבראור-מרץ 1996), היה מחסל את סיכוייו באופן מוחלט. רצח רבין הוא הסיבה היחידה לכך שהפער בין ימין ושמאל היה קטן כ”כ בבחירות 1996. בכל ניצחונות הימין לאחר מכן, לא היה פער קטן כ”כ.
בוז’י הוא דמות אומללה שמאמינה שניבולי פה ושקרים יגרמו לה להיראות קשוחה ונחושה יותר. בעבר הוא חשב ששמירה על זכות השתיקה, היא שתביא לאותן תוצאות. זה לא עבד אז, ולא עובד היום (כשהוא נבהל מכמה ציוצים של תמר זנדברג, וממהר להזמין את זהבה גלאון לדבר בעצרת לזכר מי שסלד מ”בצלם” בכל ליבו – גם אחרי אוסלו).
בכל מקרה, אל לנו לזלזל בעצרת שמארגניה טוענים שנכחו בה שבעים טריליון-ביליון בני אדם.
חחח….
לגבי בוז’י- יש לך הסבר מדעי איך הפולישוק הזה שורד עד היום כיו”ר העבודה?
זה פשוט לא הגיוני בשום צורה.
הי טל
אני עוקב אחרי הפוסט שלך, תודה רבה על העדכונים.
נכנסתי לטבלה של נתוני ההצבעה המוקדמת וראיתי נתונים שונים, אולי לא הבטתי במקום הנכון?…
למשל, כתבת שיש יתרון לדמוקרטים בפלורידה, והיתרון דווקא אצל הרפובליקנים (וזה ככה כבר שבוע), ב-2012 דווקא הדמוקרטים היו ביתרון בהצבעה המוקדמת.
את הנתונים של אוהיו-לא מצאתי בטבלה אין נתונים על רישום למפלגות.
את יכולה להאיר את עיני?