אביגדור ליברמן מי ששירת כאפסנאי בתותחנים וחייל בממשל הצבאי בחברון והשתחרר בדרגת חייל פשוט – יהיה שר הבטחון הבא של ישראל? לשפשף את העיניים. עשור אחרי מלחמת לבנון השניה, והתחושה הצורבת מאותה המלחמה, שאין למנות אדם (עמיר פרץ) לתפקיד שר הבטחון אם אין לו ידע, הכשרה ועומק להבין את השדה הצבאי והנה, כאילו לא היה וליברמן מקבל הצעה לתפקיד הרגיש במדינה במקומו של רמטכ״ל לשעבר, משה יעלון.
הדוגמה הנוספת לשר בטחון שלא היה גנרל הנה משה ארנס בשנת 1983. לפני יותר מ 33 שנים. מינוי ליברמן חורג מן הקו המקובל והמוכר של מינוי בכיר באחת מזרועות הבטחון לשעבר לתפקיד הרגיש והחשוב במדינה שנמצאת תמיד תחת איומים.
זו הדחה פומבית וקשה של יעלון. אין דרך אחרת לתאר זאת. פעם שניה בקריירה שלו (הפעם הראשונה, בהתנתקות), שמעיפים אותו בתרגילים פוליטים מלוכלכים. כל החודשים האחרונים, עם המשחקים הפוליטים העלובים, אי מתן הגיבוי לקצונה הבכירה של צה״ל, ההתייצבות האיטית של ראש הממשלה לגנות את כל המלעיזים מתוך המחנה הביתי הליכוד אשר הפיצו כרזות נגד שר הבטחון, הפליפ-פלופ סביב פרשת אלאור אזריה, ואי מתן גיבוי לקציני צהל בניגוד לעמדת שר הבטחון יעלון.
לא זכור קמפיין מתמשך שכזה נגד שר בטחון מכהן בשנים האחרונות ויעלון חש בכך כבר יותר מחודש. אנשים בסביבתו ציינו כי הוא הרגיש שמתנהלת נגדו מערכה. השיא הגיע ביום א׳ השבוע, כאשר יעלון יזם במודע נאום מתריס (בעולם נורמלי, זה לא היה מתריס כלל, אלא מילים פשוטות, אבל כשנתניהו הוא נתניהו, זו נחשבה התרסה) בו קרא לקציני צהל לומר את אשר על ליבם. מיד לאחר מכן יצאו הסמסים עם גינוי דבריו של שר הבטחון, זימון לשיחה וההמשך ידוע.
אז נתניהו אולי תכנן זאת ואולי הוא רק זרם עם ההתרחשויות ופיתח עוינות ספונטנית לשר הנאמן – אך אחרי חודשבו ראש הממשלה מתדלק ומלבה את הריב עם שר הבטחון – עד כמה אפשר להיות מופתעים מעריפת הראש?
בינתיים במחנ״צ, יש להצביע על מי שזיהו ראשונים את האסון המתממש: ציפי לבני ואראל מרגלית. הם אולי התקוטטו מול מצלמה לפני קצת יותר מחודש אבל ברקע יתכן שהשלימו וראו את הדברים עין בעין. מרגלית ולבני הציגו התנגדות מוחלטת לכניסה לממשלה, כל אחד מן הטעמים שלו. הסערה הפוליטית נפלה על ציפי כאשר היא יושבת שבעה וכך נעדרה מן השיח בימים האחרונים ולא נטלה חלק פעיל בהתרחשויות, אך לפני מות אחיה הספיקה לציין בכל ראיון שהיא לא תשב בממשלה של נתניהו.
מרגלית מנגד, לא פספס רגע. הוא צייץ והתסיס, ושלח מכתב ישירות לנתניהו בו הודיע שאין לו שום כוונה לשבת בממשלתו. הפעלתנות הזאת השתלמה לו. בסיום השבועות של מו״מ על ריק, בו נתניהו לא הניח הצעה משמעותית בפני המחנה הציוני – מרגלית יצא כמנצח והרצוג כמפסיד.
שלי יחימוביץ׳ נתנה להרצוג להתבשל במיץ של עצמו ולא מיהרה לשחרר הודעות המתנגדות לכניסה לממשלה וזאת עד לפני כמה ימים (אולי שבוע). אחרי שהבינה שאין בהצעות של נתניהו תוכן ממשי, הצטרפה בלב שלם ובכוח הניסוחים ההתקפיים שלה למתנגדי הכניסה. מראשית השבוע הזה, היא עלתה למגרש במלוא הכוח. יחד עם זאת, הפעם בניגוד ללפני כמה שנים: יחימוביץ׳ לא היתה הראשונה והצעקנית ביותר שהתנגדה.
אם להתבונן על הכל כמירוץ סוסים, היא הגיעה במקום השני.
עמיר פרץ (וזה ידוע לי משני מקורות שונים ואף פורסם על ידי ברדוגו פרשן גלי צה״ל) חשב לקחת לעצמו את תפקיד יו״ר ועדת חו״ב. להודיע קבל עם ועדה שהוא לא מעוניין להיות שר בממשלתו של נתניהו ובקיצור ללכת עם ולהרגיש בלי. ככה תכנן לבנות את עצמו כחלופה להרצוג. במירוץ הסוסים הוא לא בין המנצחים.
והסוס הצולע, החבול שבכלל לא הצליח להגיע לקו הסיום הוא הרצוג. חבוט מכל כיוון, כולם רוכבים לו על הגב. הוא יצטרך להישאר צמא ללא מים – בחוץ.
הטענה נגד שר ביטחון אזרחי היא לטעמי קשקוש.
נכון שיש עדיפות לשר ביטחון עם ניסיון במערכת הביטחון, אבל שר ביטחון שיודע לשאול את השאלות הנכונות יכול להצליח גם בלי בניסיון, בהנחה שהמערכת שמתחתיו מתפקדת וממלאת את תפקידה, ולא מנסה לתמרן אותו.
לגבי עמיר פרץ ומלחמת לבנון, התחושה שלי היא שהכשלים בניהול המלחמה היו יותר בצורת ההפעלה של הכוח הצבאי, ולא ברמת השיקולים של שר הביטחון. בכל מקרה, צה”ל התמודד שם עם מצב של היעדר מוכנות שהלך והצטבר בשנים שלפני כהונתו של פרץ, בתקופת הצמד המנוסה יעלון-מופז.
ובנוסף, למען ההגינות צריך להודות, אם זה היה מועמד מהשמאל אז היו אומרים שאזרח במשרד הביטחון זה בדיוק מה שצה”ל צריך ודי להערצת חונטת הגנרלים וכו’ וכו’ (בדיוק כמו שאמרו על פרץ בשעתו). לא חסרות סיבות להתנגד לליברמן, אפשר לעשות את זה גם בלי לירות לעצמנו ברגל.
אין אף קריטריון שעל פיו ניתן להשוות את ליברמן, שהיה מנכ”ל משרד ראה”מ, וחבר קבינט מצומצם במשך עשור שנים, לעמיר פרץ, שלא ישב באף פורום ביטחוני, לפני שמונה לתפקיד שר הביטחון.
האזכור של מישה ארנס כמינוי אזרחי נוסף למשרד הביטחון, גם היא עושה חסד לא מוצדק עם עמיר פרץ. מישה ארנס, מנהל בכיר בתעשיחיה האווירית, חתן פרס ביטחון ישראל, הכיר את הזרוע האסטרטגית של מדינת ישראל (חיל האוויר) יותר טיוב מרוב הרמטכ”לים. להציגו כמקביל לעמיר פרץ – עסקן איגודים עילג, זה בעיקר מצחיק.
המינוי של ליברמן לשר ביטחון (שנובע במידה רבה מכך שיעלון הצליח לעצבן את המחנה הפוליטי שלו במשך מספר חודשים, תוך שהוא משכנע את עצמו שהליטופים מצד המחנה השני, יכולים לעזור לו פוליטית), הוא מינוי סביר לגמרי בהקשר של ניסיון והיכרות עם עם מערכת הביטחון. הוא מינוי בעייתי בהקשר של מינוי שר ביטחון ממפלגה של ששה מנדטים, אבל בהתחשב בבונוסים שביבי מקבל מכניסת ששת החיילים של ליברמן לקואליציה – זה לגמרי שווה את המחיר.
את יכולה להתנחם בכך שאולי בוגי יהפוך לתקווה לבנה חדשה עבור השמאל, תקווה מס’ 5483658, פחות משש שנים אחרי שאמר ששלום עכשיו הם סרטן…
ביבי הצליח לפרק את המפלגה הגדולה באופוזיציה, מבלי לשלם לה אסימון שחוק, הצליח להוכיח שוב שהעיתונאים והפרשנים הפוליטיים בישראל הם חלטוריסטים משעשעים שלא מצליחים לפצח את הלשכה הבלתי-דליפה שלו – ממש כמו שעשה להם בעת שפירק את העבודה יחד עם אהוד ברק, מבלי שעיתונאטי אחד הצליח לגלות את הסיפור (ללמדנו מה שווים כל ה”סקופים” של הבן כספיתים והרביב דרוקרים לגבי מה שקורה בלשכה).
מדינת ישראל קיבלה את הממשלה שרצה רוב מובהק מהציבור (ועדיין רוצה – עפ”י הסקרים מהשבוע, שכמובן, מוטים שמאלה בנוהל הרגיל – הקואליציה הזו שומרת בקלילות על כוחה).
סה”כ, יום טוב לדמוקרטיה הישראלית, לקראת שנת 2017, השנה שבה ימונו ארבעה שופטים בעליון (העניין המשמעותי ביותר בקדנציה הזו).
הכל סבבה חוץ מזה שליברמן הוא דמגוג מושחת.
תמוהה תמיכתך במרגלית. ליצן קיבינימט בלאט. ושכחת את שפיר.
תמוהה גם המתקפה בפתיחה על ליברמן. בזמנו כמזכיר ממשלה, חבר קבינט, שר החוץ, וחבר בכיר בממשלת ישראל, הוא כנראה צבר יותר ניסיון בתחום האסטרטגי-מדיני מרוב חברי כנסת ישראל; וכמובן גם ניסיון מקצועי רלוונטי לתפקיד שר הביטחון. אין ספק, שהוא יותר מתאים לנהל את משרד הבטחון, ולייצג את האינטרס הציבורי כשר בכיר מלא מעט בכירים במערכת הבטחון בדימוס: גלנט, גנץ, הטייס, מופז, דיכטר, השמאלני שתום העין של לפיד, והבן של מפקד חזית הדרום ביום כיפור.
ואולי כדאי גם לציין את פרס כמנכל משרד הביטחון.
וכתיבה מגמתית לא מוסיפה אמינות…
בעקרון, לא בטוח שיש טעם בכלל לענות למי שמשתמש בביטויים כמו “השמאלני שתום העין של לפיד” אבל בכל זאת – אתה או תמים או מיתמם אם אתה חושב שליברמן באמת מבין משהו בביטחון.
קודם כל, אנחנו יודעים כבר שהוא לא טרח לשבת בישיבת קבינט אחת מתחילתה עד סופה. זה כבר מראה על רצינות.
דבר שני – אדם שלא מבין מלכתחילה דבר בתחום X אבל מתחכך במשך הרבה זמן באנשים שכן מבינים בסופו של דבר לומד את הטרמינולוגיה והבאזוורדס ויכול לחרטט בצורה משכנעת על תחום X. אבל הוא לא רוכש הבנה אמיתית! וזה הכי מסוכן.
והכי חשוב – זה ליברמן. דמגוג מושחת.
נ.ב.
פרס כמנכ”ל משרד הביטחון עשה יותר עבור המדינה ממה שאתה ועוד אלף כמוך יוכלו לעשות אי פעם. זה ששיבתו לפעמים ביישה את צעירותו זה עניין אחר. אבל למה כבר אפשר לצפות מחוצפן…
קצת כואב לי כשאת כל הזמן קוראת לו חייל פשוט. כמו רוב המדינה, גם אני השתחררתי, בדרגת – שירת את מדינתו. נסי מילים אחרות בבקשה. אין בעיה במישהו שמביא דעה אזרחית מול זרועות הביטחון. יש אולי בעיה ספציפית עם ליברמן האיש והדעות אבל תרדי מה״פשוט״.
ליברמן שירת 4 חודשים אם אינני, כך שבניגוד לרוב החיילים שאינם קצינים שמשתחררים בדרגת סמ״ר, הוא לא השתחרר אפילו סמל או רב״ט אלא טוראי, בהסתמך על הפז״מ שלו
אז שר ביטחון בדרגת טוראי.. שיהיה לנו בהצלחה
לא אני.
אגב שרי ביטחון אזרחיים – גם פרס היה אזרח (ולפחות בשנותצ השבעים היה שר ביטחון טוב – בשנות התשעים הוא היה עסוק בעיקר בללבוש מעילי דובון מרשימים ולעצור את ענבי זעם בלי כל הישג), בגין היה שר ביטחון, שהפציץ את הכור העיראקי, אשכול היה שר ביטחון שהכין את צה”ל למלחמת ששת הימים, ובן גוריון היה שר ביטחון. כולם אזרחים – כולם כשירים לא פחות מפואד הגנרל, או משרון (שהשמאל צרח בהיסטריה כנגדו כשכיהן בתפקיד…), או מרבין (אח, אין כמו ימי אוסלו המעולים), או מדיין של יוה”כ.
בכל מקרה, כפי שציין מחול – לו ליברמן היה איש שמאל, היו מסבירים לנו כמה טוב פיקוח אזרחי על הגנראלים.
לא הוגן למנות את בן גוריון ובגין ככאלה שלא שירתו בצבא…
גם אשכול עשה כל מיני דברים בהגנה…
בן גוריון היה חפ”ש בגדוד ה39 של רובאי המלך, ומונה לאחראי לתחום הביטחון בסוכנות היהודית ב1946 (“שר הביטחון” של היישוב) – לא הייתה לו הכשרה מעבר לזה. אני, כמובן, לא טוען שהיה שר ביטחון גרוע.
בגין היה מפקד מחתרת זעירה, שאין בינה לבין ניהול מערכת מורכבת כמו צה”ל של ראשית שנות השמונים, ולא כלום. ייאמר לזכותו שהוא מינה עצמו לשר ביטחון אחרי שלוש שנים כראש ממשלה, ובוודאי שהיה כשיר בכל הנוגע להכרת המערכת וליכולת לקבל הכרעות (כפי שיכולים להעיד ראשי תכנית הגרעין העיראקית דאז…).
אשכול היה גם הוא חפ”ש בעברו, אך היה לו ניסיון ארוך שנים כחבר קבינט ושר אוצר שישב במוקדי קבלת הכרעות הקשורות למערכת הביטחון. פרס לא שירת יום אחד במדים, אך מונה למנכ”ל משרד הביטחון בגיל שנתיים וחצי…:)
כל שרי הביטחון האזרחיים שהיו לנו, למעט פרץ (ובן גוריון שלא אשם בכלום – הוא פשוט הקים מדינה, ולא היה לו איפה לצבור ניסיון…:)), היו בעלי וותק וניסיון שעשה אותם כשירים לקחת על עצמם את התפקיד החשוב הזה. האזכור של כל אחד מהם בשורה אחת עם פרץ, הוא אבסורדי, ואליו התכוונתי.
אגב, למה כבודו כ”כ בטוח שליברמן, יקיר “ידיעות אחרונות”, הוא לא איש שמאל? 🙂
אני לא בטוח בכלום, מעבר לעובדה שעפ”י התקשורת שלנו, עד אתמול ליברמן היה חבר רצוי בכל קואליציית שמאל, ועכשיו הוא פתאום נעשה סכנה קיומית. אין לי ציפיות מיוחדות מליברמן.
באשר לשמאלניות/ימניות שלו – אין לי אשליות שמדובר באידיאולוג נחוש, אבל כנראה שהוא בכ”ז לא כזה שמאלני. חפש במפה היכן נמצאת נוקדים, וכיצד הצביעו תושביה…
טוב, אני אחסוך לך:
בנוקדים הצביעו 756 איש. מתוכם הצביעו לבנט 296, לביבי הצביעו 213, לליברמן הצביעו 119 (אני אקח הימור נועז, ואנחש שהוא נמנה עליהם), ליחד (אלי ישי ובן ארי) הצביעו 70, לכחלון הצביעו 13, למחנ”צ הצביעו 12, ליהדות התורה הצביעו 9, לעלה ירוק הצביעו 8, ללפיד הצביעו 5, ש”ס קיבלה 4 קולות, מרצ קיבלו 2, המשותפת(!) קיבלה קול אחד (אולי של חבר וועדת קלפי?), ועוד ארבעה קולות לרשימות שלא התקרבו לעבור את אחוז החסימה.
הספירה מלמדת שהשמאל (בגירסא המורחבת שכוללת את לפיד ואחת המפלגות שאיש לא שמע עליהן) קיבל בנוקדים 24 קולות מתוך 756, שזה 3.17%. בהנחה שליברמן לא אולץ לעבור לגור בנוקדים, ניתן לקבל שהוא נמצא במקום הזה מרצונו, ועל כן ההנחה שאינו שמאלני גדול, היא כנראה סבירה…
אם לא היית בנוקדים, סע לשם. היישוב לא מעניין במיוחד – אבל ההרודיון הוא אתר מרתק ומומלץ.
מדהים איך התרגלנו שראש הממשלה לא צריך שום כיוון בשום תחום וזה ברור שהכל נעשה למען הישרדות פוליטית. שיחק בין המחנ”צ לליברמן כאילו זו אותה גברת בשינוי אדרת וזה עבר לכולם ככה בלי מיצמוץ. מדהים ומפחיד השפל שאליו הגענו בחסות ראש הממשלה הזה.
מדהים איך התקשורת הצליחה להטמיע בקרב אנשים את התפישה שלראשי ממשלה מותר לבצע מהלכים פוליטיים שיבססו את מעמדם, בתנאי שלא קוראים להם ביבי…
נכון, ביבי יותר מצליח מראשי ממשלה שהיו לפניו, והוא משתייףך למחנה הלא-נכון, אבל נשיאנו הנצחי בן ה9797, שמעון פרס, היה חלק מהמערכת הפוליטית מאז התקופה הכלכוליתית, ומשום מה אצלו זה הוצג בתקשורת כנצחיות מעוררת הערצה, שאף חגגה בהתלהבות את היובל הארבעת אלפים שלו. מוזר.
ביבי שיחק בין בוז’י לליברמן מכיוון שעבורו הממשלה הייתה אכן ממשיכה באותו כיוון, הכיוון שלו. נורא כיף להניח שראש הממשלה יקבע את הכיוון המדיני-ביטחוני לפי שותפה קואליציונית שהצטרפה אליו אחרי שכבר כיהן במשך שנה פלוס בראש ממשלה יציבה למדי, אבל בפועל היה ברור (גם לאנשי השמאל שצרחו נגד רצונו של בוז’י להכנס), שברור לגמרי שהממשלה תמשיך להיות ממשלת נתניהו, ולא ממשלת ביבי-בוז’י, בדיוק כשם שליברמן לא יהיה המנהל שלה, למרות שהאני מניח שהכרזות בעניין זה כבר עוצבו במשרדי העמותות השונות.
הציבור הימני בחר בממשלה ימנית שהייתה אמורה לכלול 67 ח”כים כבר לפני שנה. ליברמן, שזכה אזס למחיאות כפיים סוערות בתקשורת, ניסה לעשות תרגיל שיפיל את ביבי, ולא הצליח. שנה אח”כ הוא נכנס, ובזכות היכולת של בוגי לריב עם כל שאר הקואליציה, הוא מקבל את ג’וב חלומותיו.
אין ספק שהדבר מחזק את ממשלתו של ביבי, בדומה לכל פוליטיקאי בהיסטוריה שרצה לחזק את בסיס ממשלתו, במטרה להמשיך לנווט את המדינה בדרך שבה הוא מאמין: הרחק מיוזמות מדיניות סהרוריות, מה שכמובן נתפש בעיני השמאל כ”אין כיוון”…
רוברט אילטוב (ישראל ביתנו) ונציג האופוזיציה בועדה לבחירת שופטים יאלץ לעזוב ולהתחלף עם נציג אחר של האופוזיציה הנוכחית.
בניגוד לתעמולת חבורת הביבי-ברק, עמיר פרץ היה שר בטחון טוב בממשלה רעה.
אזרחים יכולים להיות שרי בטחון טובים יותר מאלופים ומרבי אלופים לשעבר.
ולו בלבד בשל הבאת נקודת מבט לא מקצועית (איך לעשות) אלא בשל הבאת נקודת מבט מדינית (אם לעשות ואז מה לעשות).
שר הבטחון אינו מפקד הצבא ואינו מי שצריך להנחות אותו מקצועית.
שר הבטחון מנחה מדינית ומאשר מינויים בכירים (חלקם עם ראש הממשלה). הרמטכ”ל הוא שמפקד על הצבא.
ליברמן פסול לכהונה הזו לא בגלל מה שאינו (אינו בעל ידע צבאי) אלא בשל מה שהינו (הרפתקן קיצוני וחסר אחריות).
מצחיקה אותי בעיקר התדמית של ליברמן כימני קיצוני.
הוא לא ימני ולא נעליים. סתם קשקשן שיודע לומר שמילה זו מילה, אבל בחיים לא טורח לקיים אותה…
הוא בנה לעצמו תדמית מעולה של רוסי גיבור ואיש חיל, אבל הוא פשוט אופורטוניסט פשוט, בפראפראזה על הכותרת הנזעמת של טל…
“היכולת לעצב הגיון המעצב את מערכות הזיהוי מתוך הקונטקסט המערכתי לאור רציונל מערכת יריבה ותוך המשגת תמונת הנגישות וכלי החישה המערכתיים”. זה משפט שלקוח ממצגת של המלת”ם (המכון לחקר תורת המערכה) שהתלמיד הכי נלהב שלו היה בוגי יעלון. כשהיה רמטכ”ל הקים “פורום חשיבה” שנוהל על ידי יועץ אירגוני, תוך עקיפת המטה הכללי, וחבריו היו שותפים בהערצתם העיוורת לגאוני המלת”ם. התוצאה היתה הפסקת האימונים בזרוע היבשה, פירוק אגדי הלוגיסטיקה (אין צורך בתמרון) שחיסלה את האוגדה המשוריינת וניוון מכוון של צבא המילואים (הפסקת אימונים, פירוק יחידות, הזנחת הימ”חים). “הקטיושות יחלידו במחסנים”.
רח”ט תכנון אסטרטגי במטכ”ל של יעלון: “כשבאתי לתפקיד ראיתי בתוכניות את המונח ‘להכריע את הפלשתינים’. שאלתי את עצמי, מה זה הקשקוש הזה?, איזה מין שטויות אלה? את מי בדיוק מכריעים?, מה זה להכריע?, מה המשמעות של זה? ניסינו לייצר תחליפי הכרעה. בשלב הראשון דיברתי על ‘דימוי ניצחון’, מעין מראית עין. אחר כך זה עבר לבימוי ניצחון”.
מתוך הספר ‘דרך ארוכה קצרה’: “בעוד שהשיטה המסורתית היתה הערכת מצב של מהנדס במסגרתה שאל המפקד שאלות תכליתיות מתחום הבניין: לאיזה ולכמה חומרים אתה זקוק? לאיזה ולכמה פלוגות עם איזה חימוש?
אני טענתי שאיננו יכולים לעסוק אך ורק בהנדסה. כצבא איננו יכולים להיות אך ורק קבלני ביצוע. עלינו לעבור מתכנון לעיצוב. עלינו לעסוק בארכיטקטורה. ובטרם ניגש למעשה הצבאי עצמו עלינו לעסוק בעיצוב שלו. והעיצוב הוא תרבותי, תפיסתי, חשיבתי…” (מי אמר תהליכים?)
כמו קומוניסט נאמן שאינו מוצא פגם בשיטה ומייחס את כישלונה למבצעים נאחז יעלון באמונותיו ביתר שאת כשכיהן כשר ביטחון ןהמשיך (בסיוע הרמטכ”ל גנץ) בהרס יכולת הלחימה של צה”ל.
לא רק שעדיף שר ביטחון שאינו איש צבא לשעבר אלא שאסור לטעמי למנות אלוף לשעבר כשר הביטחון. ולכן זו נקודת האור העיקרית במינוי ליברמן לתפקיד. הוא לא יתנהג כמו יו״ר ועד העובדים של צמרת צה״ל.
אמנם קשה להתחרות בנזקים של יעלון אבל אין במערכת הפוליטית איש שייטיב לעשות זאת מליברמן. ראה מה עשה במשרד החוץ ובמשטרה.
אגב,
אם רצית לתקוף את ליברמן, אז הזווית של שחיטות הרבה יותר רלוונטית
מצטרף לדעות פה. אם השמאל מחא כפיים בהתלהבות למינוי ההזוי דאז של עמיר פרץ אז הוא צריך לשתוק על המינוי של ליברמן.
אני לא דואג בכלל. המון אישים שנפגשו איתו אישית אמרו שליברמן אדם פרגמטי הרבה יותר מהתדמית שלו.
בואו לא נשכח את נאום השמאלנות שלו (לעומת התדמית) בסיום מבצע “עמוד ענן” כשחזר כל הזמן על כך שהוא בכלל לא מעוניין בכיבוש עזה וצריך לחיות עם השלטון הקיים ואין פיתרון למצב.
דרך אגב, אם יש איזשהו זוג מנהיגים אחד שיכול לעשות איזשהו הסכם “שלום” שיקבל גיבוי מהעם זה רק ביבי-ליברמן.
מה לומדים? ממתי מפיקים פה לקחים? ההנחה שקומון סנס בכלל משחק תפקיד היא הזויה, הכל מסחרה פוליטית, זה הכל וזה הולך להשתנות.
הכי מצחיקים בכל הסיטואציה זה מפלגת העבודה שחושבת שהיא אלטרנטיבה,עם כל איומי “לא ניתן יד…” ו”נתרכז בהחלפת השלטון…”.
לא תיתנו יד? אתם לא פקטור!
החלפת השלטון? האיום היחידי לביבי בא מימין, לא משמאל, מבנט, יכולים לצעוק מדינה דו לאומית מיליארד פעם, לא מפחיד אף אחד וגם לא יפחיד עד שזה יהפוך למציאות וגם אז לא בטוח.
אז למה לא להתרכז בחקיקה אזרחית ולהניח לשאר? פשוט לתת להיסטוריה לעשות את שלה, גם ככה הפרדות מהפלשתינים כבר לא ראלית, אז תהיה מלחמה, מה קרה? הרי אנחנו מתים על זה! מלחמה כל כמה שנים זה בנוהל, אנחנו מתים על התירוצים וההצדקות ולהגיד העולם אנטישמי, מתים על השירים העצובים ואיך שזה מאחד את העם, אם זה נשמע פטליסטי, ציני ושחור זה כי זו המציאות, אז יאללה, לא להפריע,לא להזהיר, לא להציל, תנו למלחמה צ’אנס!
אין ולא הייתה דרישה לניסיון מקצועי בבחירת השרים, לא כעת ולא בעבר.
יעלון עם כל הניסיון שלו נכשל כישלון חרוץ בצוק איתן ואף מתכתש עם המחנה הפוליטי ששלח אותו לכנסת.
הוא, בני בגין ולענ”ד גם צחי הנגבי הם סוסים טרויאנים בליכוד.
טל שניידר -איך זה שרק ימנים מטורללים מגיבים לטורים שלך אני תמהה,
שאלה מצויינת, יוספה!
התשובה היא, כמובן, שעפ”י התפלגות האוכלוסייה דוברת העברית, יש הרבה יותר ימנים מטורללים מאשר שמאלנים שפויים.
עם זאת, אל תרגישי רע, יוספה: בכל מקומום שבהם מונעים פתחון פה מאותו רוב מטורלל – אפשר לשמוע רק המנגינות האהובות הרגילות על פאשיזם מתעורר ותהליכים נאציים.
אני עוד מחכה לסוף המשפט שלה.
רק מטורללים חושבים שמשפט לא יכול להסתיים בפסיק. למעשה, פסיק זו הדרך הראוייה לסיים במשפט בעולם פורט-מודרני. נקודה, על הנחרצות שמאפיינת אותה, היא סימן שמדיר את כל המלים שמופיעות אחריה.
כמטורלל בעל שאיפות לשפיות, אנסה גם אני להרבות בשימוש בפסיקים בסופי משפטים – מ-ע-כ-ש-י-ו,